命を燃やして生きていきたい

命を燃やして生きて行きたい

加速~Speed up~

昨日テイスティングしたラガーに気を良くして今日も早速仕込みへ

 

今回意識した点は

*発酵温度をミスらない(12〜15度)

*アク取りは最低限にする。丹念にアク取りしてると必要なモルトエキスまで取ってしまってモルトの甘味が薄れてしまう気がするから。

*糖化工程を少し長めにとる。味見した時にまだ甘みが足りないような気がしたため。

*テイストにキャラクターをつけるためホップの量を微増

そんな感じ^ ^

 

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三日後に二次発酵に移行する時はもう少し雑味を消すためにポンピングしようかなぁ!

 

100円ショップかどこかで買ってこよう^_^

 

やっぱりビール作り楽しいわ!

 

もっと心の赴くままにエンジョイして最高に美味いビールを作ってやるぜ絶対!

 

The last lager beer's taste made me happy and it encourage me to brew new one.

What I was careful of are as follows.

1.Don't misunderstand about fermentation temperature.It should be around 12 to 15 degrees.

2.Don't skim the scum so much in order to prevent from getting rid of the necessary extra.

3.Take starch conversion time a little bit longer.

4.Increase the amount of hopps to add a character. 

 

It may be better to move extra to the other fermenter in the 2nd fermentation using tube or something.It should be sold in 100 yen shop, so I will go soon.

Brewing let me realise the enjoyment of itsself.

I wanna follow my heart and make the best beer.