命を燃やして生きていきたい

命を燃やして生きて行きたい

ラガーの難しさ ~Difficulty of lager beer~

先日仕込んだラガーをいよいよ開封してみた

ペットボトルを開けると、プシュッと炭酸の弾ける音!!!

これは期待できる!

グラスに注いでみると、過去一の泡立ち(^◇^)

見よ!このクオリティ!!!!

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 さて、肝心のお味はと言うと・・・

 

うん!めっちゃ重い・・・・・(笑)

そして、少し甘ったるい・・・・

炭酸はイイ感じ!!!

まず重いのはね・・・やっぱりレシピの中に適当な部分があるからだと思う

もっと比重とか細かく測定しないとダメだな

あと甘ったるいのは糖化の温度が少し高かったからかな

あと軟水を使わなかったのも味に軽さが出なかった一つの要因かな

次は軟水を使って、比重も測定して、且つプライミングするときにしっかりと砂糖を溶かしてから投入しよう

あと一時発酵時に一度容器を変えたほうがいいな!!

失敗している時間はない!次次!!!!

 

I finally opened home made lager beer.

Nice soda sound made me happy and it raised expections for great beer.

Foam looks so nice! So it means priming sugar went well!!!

As for tastes, it was heavier and a little sweet rather than I expected.

The goodness of right tastes of lager completely disapperead and only the cheap soda sweetness kept on staying inside of the mouth.

I am wondering why last one went well and current one has some problems.

In my opinion, fundamental issue is that my way does not have reproducibility. 

So I have to increase check points more and more.

I will buy hydrometer, precision weighting device to improve quality more.